Nygårdshaugs hyllest av massemord (innlegg i Aftenposten 30. juni 2011)

Aftenposten brakte 27. juni et intervju med forfatter Gert Nygårdshaug. Nærmest i en bisetning opplyses at forfatteren i har satt opp en minneplakett i egen hage for 11. september 2001. Ikke for å minnes ofrene, men for å hylle at ”USA fikk seg en smekk”.

Begivenheten  Nygårdshaug lovpriser var et massemord på om lag  3000 mennesker. Med unntak av 55 militære i Pentagonbygningen var ofrene sivile. De fleste urelatert til amerikanske myndigheter. Svært mange var utlendinger. Angrepet rammet selvsagt ikke  USAs militære slagkraft eller viljen til å bruke den – tvert i mot.  I 2001 lå USAs militære utenlandsengasjement på et historisk lavmål, men 9/11 medførte en helt ny aktivistisk politikk, herunder 2 omfattende kriger.  Al Qaida, som stod bak angrepene er en totalitær dødskult som har massakrert titusener av sivile  –  de fleste fattige mennesker i den tredje verden.

Hvordan kan en intellektuelt oppegående og populær forfatter feire dette? Jeg vet ikke. At norske forfattere hyller massemordere er imidlertid intet nytt. Det nye er at hyllesten passerer uten et eneste kritisk spørsmål.

(Innlegget er min opprinnelige utgave, som er litt lengre enn det som ble tatt inn i avisen)

Om eirik vinje

Denne bloggen inneholder tekster opprinnelig publisert andre steder om jus, vin og og alt mulig annet bloggeren finner interessant.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Nygårdshaugs hyllest av massemord (innlegg i Aftenposten 30. juni 2011)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s