About

I denne bloggen vil jeg legg ut tekster som er publisert annetsteds om jus, samfunn, vin, mat og ymse annet som har falt meg inn.

Jeg bor på Nesodden, er født 1971 og er advokat i Garmann Mitchell & Co Advokatfirma (www.gmco.no).

3 svar til About

 1. Hei!
  Flott kronikk i Aftenposten i dag!

  Jeg har også interessert meg for dette med tillit og moral. Dog for det meste på mikronivå, biologisk. Men i et samfunnsperspektiv er det selvsagt det store bildet som er interessant.

  Jeg anbefaler en TED-talk med Paul Zak, som snakker om tillits-molekylet.

  Og Radiolab-episoden som handler om moral:
  http://www.radiolab.org/2007/aug/13/

  Jeg kommer til å lese flere av dine artikkler/kronikker!

  -Vegard

 2. Jeg gratulerer også med flott kronikk. Det du skriver, er et av flere viktige premisser for en informert debatt og innvandring og integrasjon. Norsk debatt er ideologisert og moraliserende (i god sekterisk protestantisk tradisjon). Din kronikk griper fatt i praktiske forhold som er viktige samfunnsplanleggingen, og som så godt som aldri drøftes i pressen.

  Lars Martin Fosse

 3. Milen T. Lia sier:

  Hei Eirik,
  jeg fant en av dine artikler i går ved et lykketreff, og har kost meg med flere av dine heller sunn fornuft baserte prosa. De er alle velbegrunnede og innsiktsfulle. Jeg skulle imidlertid ønske du skrev om type innvandrere som er ufrivillige innvandrere. Poenget er at det finnes type innvandrere som er villig til å pakke sammen og stikke hjem straks det er fred og antydning til fred i hjemlandet – ikke fordi de misliker Norge eller vestlig skikk og bruk, kanskje deres skikk og bruk er ganske likt i prinsippet – men fordi de aldri fikk nok av landet sitt og fordi deres land har vært forfulgt av andres ondskap i flere tiår. En mor forblir nå en mor uansett. Jeg forstår således din nasjonale holdning. For meg er det også utenkelig at samfunnsviterne betrakter nasjonale stater som teoretisk konstruerte uten reelt faktisk grunnlag. Dette er selvfølgelig hårreisende og utrolig stupid tanke, som nødvendigvis må finne sin forklaring i en eller annen form obskurt ideologisk motiv. Poenget er at det finnes land utenfor vesten som er utsatt for den samme form krig mot nasjonal staten og mot den innfødte majoriteten som vesten. Jeg avstammer fra et slikt land som har eksistert i ca 5000 år, på Rødehavet – men som ble nektet min nasjonalitet og mitt land siden 1950-tallet. Utrolig nok var Norge brukt til å motarbeide selvstendigheten av mitt land, og når man så at den konstruksjonen de skapte mot den innfødte sivilbefolkningen gikk til helvete nettopp fordi vi holdt på å gjenvinne vår selvstendighet på 70-tallet, bestemte Mossad og CIA seg for å sende en etiopisk spion for å motarbeide nettopp den reelle kampen for sin nasjonale stat som uttrykk for folkeviljen, sin etnisitet, kultur og tradisjon. Den veltrente spionen forsinket selvstendigheten (han var jo tross alt aldri alene mht. sine eksterne medhjelpere som alltid tiltrettela for ham), men sannheten seiret over de ondskapsfulle konspirasjonene mot denne innfødte sivilbefolkningen ved Rødehavet. Vi fikk vår litt forsinkede selvstendighet i 1991. Et land som tilhører et hardtarbeidende folk, og som aldri fikk den tilbake med sølvskje, kan bare gå oppover – økonomien gikk så det suste og det var et vakkert syn å se at de nøt å kalle seg selv eritreere – at de nøt å få tilbake sitt navn, respekt og verdighet tilbake. Imidlertid måtte spionen starte en ny krig og elendighet fordi han bare kan leve å realisere for sin opprinnelige plan ved å sette konstitusjonen på vent. Landet ble så Afrikas Nord-Korea, noe som ironisk er hindsides landets kultur for eldgammel demokrati – siden middelalderen – og et system basert på rettsstatsprinsipper og menneskerettigheter (inkl nedskrivende rettigheter til dyr og motstående plikter til dyrenes eiere).

  Slik at alle eritreere som i dag løper fra den etiopiske hitler (altså fra den etiopiske Mossad spionen), vil tilbake straks de fjerner han. Og de jobber utrettelig med prosjektet. De trives i Norge, de er ikke representert i kriminalitetsstatistikken verken i Norge eller andre steder, og de er på jobb selv under introduksjonsperioden i Norge. Dette er de kjent for verden over, selv de som har gjennomgått ekstrem tortur og hitlerske behandlinger i sitt hjemland av nettopp den nevnte spionen som hater dem fra sin innerste sjel, er utrolig nok arbeidsdyktige, selv etter en ny helhvete med ISIS i Libya. En ting vi ser som vi aldri har sett , er imidlertid at de begår selvmord, vi har aldri hatt så høy selvmord som nå.
  Mitt poeng er altså at Eritrea som geografisk, historisk og kulturelt IKKE under noen omstendigheter er et hornafrikansk land, men et rødehavsland – eller evt. et nord-øst-afrikansk land – kunne vært en god alliert av vesten slik eksempelvis landet var alliert av greekere, vest-romere og så øst-romerne (bysanterne). Til og med navnet Eritrea er ikke opprinnelig italiensk, men et navn vi brukte siden 3000 år siden nettopp fordi vi alltid har assosiert oss selv med havet – havet var vår livsvei – og fordi gresk var et så viktig handelsspråk at det var ett av våre offisielle språk for flere hundre år. Det jeg prøver å si er at vi IKKE under noen omstendigheter har vært etiopere som engelskmennene og israelitter, senere amerikanere konspirerte mot oss på 1950-tallet. Historiske sett, var det velkent for den kristene europa at vi faktisk aldri har kommet overens med disse falske etioperne sør for den elven som alltid har skilt Eritrea fra falsk-etiopia. Fordi, hvis disse samfunnsviterne (som ofte heller er politisk talerør for interesserte sponsorer) virkelig brydde seg om den vitenskapelige metoden, ville de skjønt at de ser dumme ut med sine skrivier all den tid kildene alltid var klare fra greekernes, romernes og våre forfedres side – Etiopia var egentlig Sudan, har alltid vært! haha 🙂 Og bare det at vi hadde kontrollert over store områder på begge sider av rødehavet og hindes gjør ikke oss til etiopere. Man har eksempelvis aldri unnlatt å kalle det romerske riket for romersk enda det flyttet hovedstaden til dagens Tyrkia, man har heller ikke påtvunget italienerne en spansk identitet bare fordi Spania var underlagt det romerske riket. Det er en merkelig omvendt logikk som ikke eier skam som vi eritreere har vært utsatt for av såkalte policy makers. Vesten har skjønt nå at de dummet seg ut i sin kollaborasjon med interesserte i regionen, men av og til ser man at de aldri lærer. Det gjør at verden blir stygg, intolerant og stadig usikker.
  Syria som var den meste moderne staten i Midtøsten hva angår frihet og verdighet, skulle eksempelvis ikke vært utsatt for den type kriminalitet som det ble utsatt for. Det er rart at Vesten velger Saudi Arabia og Israel som venner – begge land som også har et svært problematisk forhold til både kristendom, demokrati og menneskerettigheter. Samfunnsviterne er også så dumme (jeg må være ærlig, i tillegg er de så arrogante at det de gjør vondt verre) at de skriver at vår kristendom kommer fra Egypt mot bedrevitende. Selv om Alexandria ble et viktig kristen senter i Romerriket for kristendommens stadfestelse for Roma og for oss, kommer vår kristendom opprinnelig fra de forfulgte kirkene i Israel, og Syria.

  Jeg mener at man lykkes bedre om man ser begge sider av en sak. Jeg opplever selv om bekymrede nasjonale i vesten oftest har gode poeng, så er jeg redd at ting kan oppfostre rasisme og lite gunstighet fordi diskusjonen fokusert på lokale omstendigheter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s